NTAK adatszolgáltatás

NTAK adatszolgáltatás

2020 . január elsejétől a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) megkezdte működését. Az NTAK egy új, digitális adatszolgáltatási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy valós időben legyen látható az ország összes szálláshelyének forgalmára vonatkozó statisztikai adat. Az NTAK a naprakész adatok biztosításával a hazai turizmus fejlesztését szolgálja.

A jogszabályokból eredő kötelezettség alapján minden hazai szálláshely-szolgáltatónak minden egyes szálláshelyét regisztrálnia kell az NTAK rendszerébe. Ezt követően pedig az online szálláshelykezelő szoftvere segítségével naponta adatokat kell szolgáltatnia. Az NTAK adatszolgáltatás a szálláshely-szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának egyaránt jogszabályi követelménye.

Letölthető mintatáblázat foglaláshoz:  Mintatáblázat kötelező adatszolgáltatáshoz 
Teendők:
1. Töltse le a fenti fájlt
2. Ha szükséges,nyomja meg a "Szerkesztés engedélyezése" gombot
3. Az első fülön lévő "Minta lista" szerint töltse ki a második fülön lévő "Foglalási táblázatot" értelemszerűen.
4. A kitöltött táblázatot "Mentés másként..." után nevezze el, hogy az tábor és az érkezési idő beazonosítható legyen. Pl.: kossuthsuli_2020március15
5. Az átnevezett fájlt a tábor adataival (intézmény, táborvezető, táor időpontja) küldje el az info@zsory.hu címre
6. Szolgáltatott adatok nélkül sajnos nem kezdhető meg a táborozás.
Amennyiben bármi  észrevétele, egyéb kérdése felmerül, vagy egyedi számlázási igénye van,  keressen minket a kapcsolat fülön található elérhetőségeinken.