Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor https://zsory.hu Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor egy minőszített erdei iskolában Fri, 18 Feb 2022 16:56:09 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6 https://zsory.hu/wpver3/wp-content/uploads/2022/02/cropped-zsory-32x32.jpg Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor https://zsory.hu 32 32 NTAK adatszolgáltatás https://zsory.hu/ntak-adatszolgaltatas/ Mon, 24 Jan 2022 21:02:00 +0000 http://zsory.hu/?p=3815 NTAK adatszolgáltatás 2020 . január elsejétől a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) megkezdte működését. Az NTAK egy új, digitális adatszolgáltatási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy valós időben legyen látható az ország összes szálláshelyének forgalmára vonatkozó statisztikai adat. Az NTAK a naprakész adatok biztosításával a hazai turizmus fejlesztését szolgálja. NTAK azonosító: KO19013734 A jogszabályokból eredő kötelezettség alapján minden […]

The post NTAK adatszolgáltatás first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
NTAK adatszolgáltatás

2020 . január elsejétől a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) megkezdte működését. Az NTAK egy új, digitális adatszolgáltatási rendszer, amely lehetővé teszi, hogy valós időben legyen látható az ország összes szálláshelyének forgalmára vonatkozó statisztikai adat. Az NTAK a naprakész adatok biztosításával a hazai turizmus fejlesztését szolgálja.

NTAK azonosító: KO19013734

A jogszabályokból eredő kötelezettség alapján minden hazai szálláshely-szolgáltatónak minden egyes szálláshelyét regisztrálnia kell az NTAK rendszerébe. Ezt követően pedig az online szálláshelykezelő szoftvere segítségével naponta adatokat kell szolgáltatnia. Az NTAK adatszolgáltatás a szálláshely-szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának egyaránt jogszabályi követelménye.

Letölthető mintatáblázat foglaláshoz: Mintatáblázat kötelező adatszolgáltatáshoz

Teendők:

 1. Töltse le a fenti fájlt
 2. Ha szükséges,nyomja meg a „Szerkesztés engedélyezése” gombot
 3. Az első fülön lévő „Minta lista” szerint töltse ki a második fülön lévő „Foglalási táblázatot” értelemszerűen.
 4. A kitöltött táblázatot „Mentés másként…” után nevezze el, hogy az tábor és az érkezési idő beazonosítható legyen. Pl.: kossuthsuli_2020március15
 5. Az átnevezett fájlt a tábor adataival (intézmény, táborvezető, tábor időpontja) küldje el az info@zsory.hu címre
 6. Szolgáltatott adatok nélkül sajnos nem kezdhető meg a táborozás.

Amennyiben bármi észrevétele, egyéb kérdése felmerül, vagy egyedi számlázási igénye van, keressen minket a kapcsolat fülön található elérhetőségeinken.

The post NTAK adatszolgáltatás first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Koronavírus-tájékoztató turistáknak https://zsory.hu/koronavirus-tajekoztato-turistaknak/ Wed, 11 Mar 2020 09:02:24 +0000 http://zsory.hu/?p=3855 Arra kérjük kedves vendégeinket, hogy koronavírus-gyanú esetén a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 számon ingyenesen, a nap 24 órájában elérhető, magyarul és angolul beszélő diszpécser szolgálatot hívják fel. A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatója: https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/9-nyelven-keszult-koronavirus-tajekoztato-a-turistaknak-letoltheto-1169094  

The post Koronavírus-tájékoztató turistáknak first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Arra kérjük kedves vendégeinket, hogy koronavírus-gyanú esetén a 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456 számon ingyenesen, a nap 24 órájában elérhető, magyarul és angolul beszélő diszpécser szolgálatot hívják fel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatója: https://turizmus.com/szabalyozas-orszagmarketing/9-nyelven-keszult-koronavirus-tajekoztato-a-turistaknak-letoltheto-1169094

 

The post Koronavírus-tájékoztató turistáknak first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Adatkezelési nyilatkozat https://zsory.hu/adatkezelesi-nyilatkozat/ Tue, 10 Mar 2020 18:40:53 +0000 http://zsory.hu/?p=3891 A Viglo Kft. adatkezelési nyilatkozatát a következő linken éri el: ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

The post Adatkezelési nyilatkozat first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
A Viglo Kft. adatkezelési nyilatkozatát a következő linken éri el: ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

The post Adatkezelési nyilatkozat first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Szomszédunkban megnyílt a vadonatúj fedett élményfürdő https://zsory.hu/3609-2/ Sun, 19 Mar 2017 13:31:52 +0000 http://zsory.hu/?p=3609 Szomszédunkban megnyílt a  vadonatúj fedett élményfürdő. A téli időszakban is nyitva tartó fedett komplexumban minden korosztály talál az igényeinek megfelelő élményelemeket: pezsgőágyak, hidromasszázs-fülkék, nyakzuhatagok, sodrófolyosó, hullámmedence és 3 csúszda közül lehet választani. Az új egység legérdekesebb eleme a csésze alakú pezsgőmedence, amelyből jól rálátás nyílik a teljes medencetérre. A galérián kihelyezett pihenőágyak segítik a kellemes […]

The post Szomszédunkban megnyílt a vadonatúj fedett élményfürdő first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Szomszédunkban megnyílt a  vadonatúj fedett élményfürdő. A téli időszakban is nyitva tartó fedett komplexumban minden korosztály talál az igényeinek megfelelő élményelemeket: pezsgőágyak, hidromasszázs-fülkék, nyakzuhatagok, sodrófolyosó, hullámmedence és 3 csúszda közül lehet választani. Az új egység legérdekesebb eleme a csésze alakú pezsgőmedence, amelyből jól rálátás nyílik a teljes medencetérre. A galérián kihelyezett pihenőágyak segítik a kellemes relaxálást.

A fedett élményfürdő naponta 9.30 és 18 óra között várja a vendégeket, az alap belépőjegy mellé kiegészítő jegyet kell váltani az igénybe vételéhez, ennek bevezető ára 1200 forint.

zs2 zs3 zs4

The post Szomszédunkban megnyílt a vadonatúj fedett élményfürdő first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
„Minősített erdei iskola tanúsítvány” https://zsory.hu/minositett-erdei-iskola-tanusitvany/ Tue, 15 Nov 2016 15:49:58 +0000 http://zsory.hu/?p=3391 A Környezet – és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek nagyértékű támogatásban részesültek a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területének pályázati felhívásán. A projekt zárszámadásakor átadták az időszakban minősített erdei iskola tanúsítványokat is. Örömmel vettük át mi is a tanúsító oklevelet.

The post „Minősített erdei iskola tanúsítvány” first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
A Környezet – és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek nagyértékű támogatásban részesültek a Svájci-Magyar Együttműködési Program 4. prioritási területének pályázati felhívásán.

A projekt zárszámadásakor átadták az időszakban minősített erdei iskola tanúsítványokat is. Örömmel vettük át mi is a tanúsító oklevelet.

The post „Minősített erdei iskola tanúsítvány” first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
A Jobb Veled a Világ tábor élményei https://zsory.hu/a-jobb-veled-a-vilag-tabor-elmenyei/ Fri, 04 Nov 2016 13:58:16 +0000 http://zsory.hu/?p=3381 2016-ban sok szeretettel fogadtuk a Jobb Veled a Világ Boldogságóra program nagyon kedves nebulóit, kik egy igazán élménydús 3 napot töltöttek nálunk. Találkozzunk 2017-ben is! Élménybeszámoló a táborról itt!

The post A Jobb Veled a Világ tábor élményei first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
2016-ban sok szeretettel fogadtuk a Jobb Veled a Világ Boldogságóra program nagyon kedves nebulóit, kik egy igazán élménydús 3 napot töltöttek nálunk.

Találkozzunk 2017-ben is!

Élménybeszámoló a táborról itt!

The post A Jobb Veled a Világ tábor élményei first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Télen-nyáron Matyóföldön! https://zsory.hu/telen-nyaron-matyofoldon/ Mon, 05 Sep 2016 12:43:58 +0000 http://zsory.hu/?p=3348 Osztálykirándulások, nyári üdülő-, tematikus vagy sporttáborok, erdei iskolák tökéletes helyszíne ez a szépen berendezett, 300 fős befogadóképességű létesítmény, mely az egész évben nyitva tartó Zsóry Gyógy- és Strandfürdő tőszomszédságában fekszik. Tábor, ahol szépek a szobák, és kitűnő a koszt? Természeti szépségek és kultúra küszöbön? Ingyen használható tükörterem technikával? És mindehhez még vízközelben is vagyunk? Igen, […]

The post Télen-nyáron Matyóföldön! first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Osztálykirándulások, nyári üdülő-, tematikus vagy sporttáborok, erdei iskolák tökéletes helyszíne ez a szépen berendezett, 300 fős befogadóképességű létesítmény, mely az egész évben nyitva tartó Zsóry Gyógy- és Strandfürdő tőszomszédságában fekszik.

Tábor, ahol szépek a szobák, és kitűnő a koszt? Természeti szépségek és kultúra küszöbön? Ingyen használható tükörterem technikával? És mindehhez még vízközelben is vagyunk? Igen, ez a Zsóry Zsibongó!

A fürdő a mezőkövesdi gyógyvíz áldásos hatását igyekszik kihasználni, generációk strandoltak, üdültek, gyógyultak már itt.

A Zsóry Zsibongó számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséggel várja látogatóit, igény esetén készségesen segítenek a programszervezésben is.

Ott van például mindjárt a Bükki Szafari, mely a környék nevezetességeit mutatja be. A kirándulókat a Bükki Szafari Busz viszi el a szomolyai túrára: a három-négy órás kirándulás alkalmával megtekinthetőek a következők mindössze ezer forintért fejenként:

 • titokzatos, ősi  Kaptárkövek,
 • a barlanglakásos tájház,
 • a Kőpor istálló
 • és a Fazekasház is, .

A Cserépváralja-Cserépfalu túra Cserép várának romjaihoz vezet. Bemutatja a vájt gabonavermeket, Török kút után a 16 méter magas Nagy Kaptárkövet, a tufába vájt szekérutat, majd felkanyarodik a cserépfalui kilátóhoz, mielőtt bejárná a Kőpor barlang – Mészpatak szurdoka – Subalyuk, Ősemberbarlang útvonalat. A látogatók igény szerint megtekinthetik az érdekes gyűjteménnyel szolgáló Subalyuk múzeumot, és akár meg is ebédelhetnek helyben.

A Zsóry Zsibongó egyedül álló lehetőséggel is várja a csoportokat:

 • ingyen használható két, parkettás tükörtermük tökéletesen alkalmas tánc-, harcművészeti-, zenei- és jógaprogramok megtartására, konferenciák és előadások rendezésére.
 • Utóbbiban nagy segítség a helyszínen szintén ingyenesen igénybe vehető projektor és vetítővászon, a profi hangtechnikának köszönhetően pedig az esti szórakozás is garantált.

A szabadban kiépített tűzrakóhely, grillezési lehetőség, és – most jön a meglepetés! – két, egyenként 400m2-es tetőterasz is várja a kikapcsolódni vágyókat. Csendrendelet nincs, így akár hajnalig is bulizhatunk!

Aki sportolni szeretnie, az sem fog unatkozni: strandfoci és strandröplabda pálya, valamint kosárpalánk is található a helyszínen. Ezen kívül ping-pong asztal, és egyéb játékok is hozzájárulnak a felhőtlen szórakozáshoz.

Fontos megemlíteni, hogy a Zsóry Zsibongó nem csak nagy létszámú csoportokat fogad. 10-15 fős társaságokat is szívesen látnak, sőt, akár kevesebben is mehetünk hozzájuk. Így ideális helyszíne lehet osztálytalálkozóknak, vagy akár egy családi, baráti körben eltöltött hosszú hétvégének is.

A tábor személyzete felkészült a különleges igények kiszolgálására is.

Egyrészt ők azok, akiknek nem fog gondot okozni, hogy egy vegetáriánus vendéget jóllakassanak, de az is jókat ehet, aki táplálékallergia, vagy egyéb ok miatt nem fogyaszt bizonyos ételeket. Szakácsuk nagy tapasztalattal rendelkezik, és a visszatérő vendégek tanúbizonysága szerint nem csak a gulyáshoz, a gyroshoz is ért.

Másrészt a lehetőségek adottak zenei, kulturális, kreatív, kézműves, alternatív, baba-mama és csoportterápiás táborokhoz is, az akadálymentesített helyszínek pedig mindenki számára lehetővé teszik a kellemes időtöltést.

A vendégek nyolcvan százaléka egyébként visszatérő csoport nyáron, az ország legnagyobb tánctáborait évről évre itt rendezik meg.

Nem feledkezhetünk meg a környék számtalan csodájáról, látnivalójáról sem. A Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő Mezőkövesd város Matyó Múzeumával és a skanzen-szerű, számos alkotó tevékenységet kínáló Hadas városrésszel önmagában is szép élményekkel gazdagít. Az itt élők őrzik a színes hagyományt.

És mi az, ami mellet magyar ember nem megy el szomjasan? Hát a borvidék! Egertől mindössze néhány km-re, Bogács, Cserépfalu és Cserépváralja pincéihez is elérhető közelségben lesz itt a borszerető turista, ami valljuk be, mindenképpen meggyőző érv a szállás mellett.

The post Télen-nyáron Matyóföldön! first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Egy kis igazi élménybeszámoló https://zsory.hu/egy-kis-igazi-elmenybeszamolo/ Mon, 08 Aug 2016 22:30:41 +0000 http://zsory.hu/?p=2866 Nem kell megijedni! Ez nem az a bizonyos kötelező „úttörő táboros” élménybeszámoló! Mert nincs szükségünk rá! A Zsóry Zsibongóban elöltött izgalmas napokról hitelesen maguk a résztvevők számolnak be. Talán segíthet megválaszolni a táborral kapcsolatos kérdéseket, segíthet a bizonytalanokat is meggyőzni, miért is érdemes a Zsóry Zsibongót választani. Vagy mindentől függetlenül, saját örömére olvasgassa a gyermekek […]

The post Egy kis igazi élménybeszámoló first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Nem kell megijedni! Ez nem az a bizonyos kötelező „úttörő táboros” élménybeszámoló! Mert nincs szükségünk rá!

A Zsóry Zsibongóban elöltött izgalmas napokról hitelesen maguk a résztvevők számolnak be. Talán segíthet megválaszolni a táborral kapcsolatos kérdéseket, segíthet a bizonytalanokat is meggyőzni, miért is érdemes a Zsóry Zsibongót választani. Vagy mindentől függetlenül, saját örömére olvasgassa a gyermekek írásait!

A teljesebb élmény kedvéért a szövegeket változatlan formában közöljük:

élmémybeszámoló

 

Ezek után nem is kell külön leírnunk, hogy milyen (jó hely) a Zsóry Zsibongó, mert e néhány írásból is kiolvasható. Nem csak egy kellemes hely, hanem egy élményekkel teli igazi zsibongó, ahol mindig történik valami!
Ha a gyermekek élménybeszámolói nem győzték meg, esetleg kérdése lenne, vagy ha csak szeretne kapcsolatba lépni velünk 
írjon nekünk az info@zsory.hu email címre!

The post Egy kis igazi élménybeszámoló first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
Hogyan szervezzünk meg egy kirándulást? 1. rész https://zsory.hu/hogyan-szervezzunk-meg-egy-kirandulast-1-resz/ Fri, 22 Jul 2016 20:48:42 +0000 http://zsory.hu/?p=2969 Itt az év első hónapja, ideje felvenni a fonalat! Nehogy késő legyen és lemaradjunk a legjobb kirándulásokról, táborhelyekről! Ide kattintva kérhet ajánlatot, melyet 24 órán belül megválaszolunk. Hol is kezdjük? Az ünnepek alatt kizökkenve a munkahelyi körforgásból, a Zsóry Zsibongó csapata támpontot ad, hol is kezdjük az osztálykirándulás megszervezését, hogy minden idegesség nélkül, önfeledt legyen […]

The post Hogyan szervezzünk meg egy kirándulást? 1. rész first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
 • Itt az év első hónapja, ideje felvenni a fonalat!
 • Nehogy késő legyen és lemaradjunk a legjobb kirándulásokról, táborhelyekről!
 • Ide kattintva kérhet ajánlatot, melyet 24 órán belül megválaszolunk.
 • Hol is kezdjük?

  Az ünnepek alatt kizökkenve a munkahelyi körforgásból, a Zsóry Zsibongó csapata támpontot ad, hol is kezdjük az osztálykirándulás megszervezését, hogy minden idegesség nélkül, önfeledt legyen az utazás!.

  Első és legfontosabb, hogy legyen magunkra egy szabad tíz percünk. Ne sajnáljunk magunktól egy finom forró teát, vagy akár egy habos süteményt!
  A finomságok elfogyasztása örömhormont szabadít fel elcsigázott szervezetünkben, hogy könnyebben és határozottabban tudunk az adott problémára koncentrálni!

  De hogyan is fogjunk bele a tervezésbe? Célszerű minden nagyobb projektet az álmodozásnál elkezdeni. Ne higgyük, hogy ez a kezdeti lépés kizárható, vagy megkerülhető! Egyébként nem is célszerű, mert ha az első gondolatoknál kellemes érzés tölt el minket, ez az öröm az egész szervezést végigkíséri!

  Gondoljuk át, hogy milyen osztállyal vágunk Neki a kirándulásnak! Ez azért is fontos, mert ha nem végzős érettségiző osztályunk van, akkor már nyár elejére, májusra készen kell lennünk mindennel!

  A második, fontos dolog, hogy hány napra és milyen messze menjünk, és hogy a helyszín, ha lazán is, de hogyan kapcsolható a tanrendhez. Mert nem is kell külön említenünk, hogy milyen fontos hogy a kellemes szórakozás és az esti tábortűz mellett értékes információval is gazdagodjanak a gyerekek.

  Éppen ezért álmodozzunk!

  Ha az álmodozáshoz segítségre lenne szüksége a Zsóry Zsibongó konkrét ajánlatokkal, program ötletekkel várja, amelyekről bővebb információt itt talál: www.zsory.hu

  The post Hogyan szervezzünk meg egy kirándulást? 1. rész first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
  Minősített erdei iskola lettünk! https://zsory.hu/minositett-erdei-iskola-lettunk/ Sat, 09 Jul 2016 08:00:03 +0000 http://zsory.hu/?p=2861   Örömmel jelenthetjük, hogy a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége döntése értelmében a Zsóry Zsibongó elnyerte idén a minősített erdei iskola címet! „Az erdei iskola, mint sajátos nevelési, tanulásszervezési színtér csak akkor válhat a közoktatás szervült részévé, ha biztosítható, folyamatosan garantálható az egyedi pedagógiai értéke.” Lehoczky János A fent olvasható idézet is jól szemlélteti mi […]

  The post Minősített erdei iskola lettünk! first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>
   

  Örömmel jelenthetjük, hogy a
  Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége
  döntése értelmében a Zsóry Zsibongó elnyerte idén a minősített erdei iskola címet!

  „Az erdei iskola, mint sajátos nevelési, tanulásszervezési színtér csak akkor válhat a közoktatás szervült részévé, ha biztosítható, folyamatosan garantálható az egyedi pedagógiai értéke.”

  Lehoczky János

  A fent olvasható idézet is jól szemlélteti mi is a lényege e képzésnek, így a Zsóry Zsibongó már nemcsak osztálykirándulásokkal, speciális táborokkal foglalkozik, hanem a gyerekeknek kötelezően választható erdei iskola program szervezésével is.

  Az általános iskolától eltérő tanító módszereket is magában foglaló intézmény speciális szervezést igényel. Emellett a Zsóry Zsibongónak speciális kritériumoknak kellett megfelelnie, hogy elnyerje a minősítést.

  A Zsóry Zsibongó egész évben várja azokat, akik erdei iskolában szeretnének tanulni. Ha időben regisztrál a következő idényre személyre szabott akciókkal várjuk. Érdemes már előre lefoglalni a helyeket, mert a minősített erdei iskola cím miatt túljelentkezésre számítunk.

  The post Minősített erdei iskola lettünk! first appeared on Zsóry Zsibongó Gyermeküdülő és Ifjúsági tábor.]]>